Ooops! Kabel-tv-jätte köper socialt nätverk

Tänkte precis gå och lägga mig, men så blinkar det till min mejlboxen: Plaxo, ännu ett av alla dessa sociala nätverk liknande Facebook (fast lite modernare), blir uppköpt. Kabel-tv-jätten, tillika USAs näst största internetoperatör Comcast köper företaget för en okänd summa pengar.

Plaxo blir en del av Comcasts interaktiva division och samtliga 50 anställda följer med i köpet.

Eftersom  parterna inte vill avslöja några finansiella detaljer kring affären är det svårt att dra några slutsatser om hur hett sociala media alltjämt är bland de traditionella it- och mediebolagen. Men faktum ATT Plaxo blir uppköpta tyder ju på att intresset fortfarande finns. Tydligen ska Plaxo stå för kontakten med medlemmar, kunder inom Comcast olika interaktiva tjänster.

Tjänsten då? Jag registrerade mig för några månader sedan, men har knappt varit inne. Men intresset verkar hyfsat stort, jag har knåpat ihop ett 20-tal kontakter sedan dess, och det har helt gått på word-of-mouth-vägen.

Egentligen beskriver sig inte Plaxo som ett social nätverk, utan som en adressbok. Tanken är att man ska använda den för att hålla kontakt med vänner och kollegor, oavsett om de byter jobb. Men sajten har också lifestreamtjänster som att kunna följa varandras bloggar, rss-flöden och delade inlägg på Google Reader. Inte helt olikt Facebook. Den stora fördelen än så länge är att tjänsten saknar alla dessa jobbiga spammande applikationer som i mitt tycke har förstört Facebook.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *