Får halverad prislapp

Apples enorma marginaler på smartmobilen Iphone öppnar för en prissänkning, kanske till och med en halvering av priset, från 199 dollar i USA till 99 dollar, efter operatörernas subventioner. Det skriver analytikern Charlie Wolf på Needham Research, rapporterar Electronista.

Enligt honom har Apple, under sommaren, sålt Iphone 3G för i genomsnitt 666 dollar, med en marginal på  nära 50 procent. Till det kommer i USA intäkter från operatören AT&T på 450 dollar. Dessa jätteintäkter öppnar för Apple kan kommer att sänka priset på Iphone för att ta marknadsandelar från Blackberry, Nokia och andra smartphone-tillverkare.

Analysen går helt i linje med Apples egna uttalande om att man drar in 667 dollar i snitt på varje Iphone, och därmed i intäkter räknat är världens tredje största mobiltillverkare just nu.

Min gissning är att priset kommer att sänkas, mest sannolikt i samband med att Apple lanserar en uppgraderad version av Iphone, med mer minne, bättre kamera, videokamera, mms, eller liknande finesser som luren saknar idag. Efter nyår kanske?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.