Idag är vi stolta på VA.se

Måste bara passa på att tacka alla som hört av sig och gratulerat oss till Tidskriftspriset. Vi har som ni kanske läst här på VA.se fått pris som Årets Tidskrift, både för vår sajt VA.se och vårt eminenta magasin.Som webbchef på VA är jag naturligtvis omåttligt stolt. Vi lanserade VA.se för sex månader sedan och är redan Bäst i Sverige, även om mycket av det vi gör på webben nu bygger vidare på det vi gjorde under Ekonominyheternas flagg 2006-2008. Men det är roligt att juryn tar fasta på mycket av de nya moderna finesser vi har här på VA.se:

 • Etiketter, eller ”ämnen”. Det lilla molnet av ord som ligger en bit ner på sajten och som skrivs ut efter varje artikel eller blogginlägg.
 • Personalisering. Vårt login för prenumeranter med tillgång till digitalversionen av Veckans Affärer, redan onsdag kväll dagen innan den trillar ned i pappersformat i brevlådan + fri sökning i vårt gigantiska artikelarkiv med texter sedan 1982.
 • Vår redigering och design med lockande bilder och bildlösningar.
 • Vår uttalade ambition att gå bortom nyheterna och försöka förklara allt det ibland svåra och obegripliga som händfer på världens finansmarknader. Och i näringslivet och samhället i stort.

Men inget av detta hade varit möjligt utan fantastiska, begåvade och envisa medarbetare:Vår chefredaktör Pontus Schultz, för att han trott på våra idéer.

 • Leila El-Sherif Wollheim, nyhetschef, och Anna Flemmert,webbredaktör, som leder nyhetsarbetet på VA.se varje dag, hittar på nya personer att chatta med, och nya kreativa bildlösningar.
 • Cia Bohlin, produktionsledare på Bonnier, som lett den tekniska utvecklingen av VA.se
 • Nino Höglund, AD, och Nicklas Sigurdh, programmerare, som designat och byggt sajten.
 • Louise Fasth, gränssnittsutvecklare som bygger vidare på sajten varje dag
 • Emanuel Sidea, reporter och stor webbentuasiast.
 • Per Olof Lindsten, vår börschef, som driver vår börsblogg med Sveriges vassaste börsredaktion.
 • Och så alla bloggare, vänner, kollegor och läsare som kommit med synpunkter och förslag till förbättringar. Och Olle Cornéer (för etiketterna!) och Ulf Skarin, (som drog igång jobbet med VA.se när jag vara hemma och passade barn). Utan er hade vi aldrig grejat det!

Jag vill också passa på att berätta att vi har massor av nya spännande grejer på gång här på VA.se. Fler bloggar, mer tv, smartare kopplingar mellan nyhetsdelen och börsdelen av sajten. Och en massa coola grejer som vi tänker göra med etiketterna som jag inte vill avslöja här.Häng med! Det här är bara början!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.