De kan ta över Yahoo

Nyheten om Jerry Yangs avgång som Yahoo-vd hängde i luften efter förra veckans nyhet om att sökaffären med Google spruckit. Nu är spekulationerna i full gång om vem som ska ta över den sargade internetskutan.

Kara Swisher på All Things Digital tror det blir Peter Chernin, president och vice-vd på News Corp. Han kan både media och internet och lär inte få ta över som vd på News Corp (Murdoch prioriterar sina egna barn). Han sade dessutom nyligen i en intervju att han var redo för något nytt.

Paidcontent lanserar en hel lista av namn, toppad av Jonathan Miller, före detta vd på AOL, Peter Chernin, Tom Freston, tv-boss och före detta vd på Viacom, och Dan Rosensweig, tidigare vice-vd på Yahoo.

Men mer intressant är Paidcontents resonemang om varifrån Yahoo kommer ta sin vd.

  • Från Silicon Valley, med dess entreprenöriella teknikfokuserade kultur.
  • Från New Yorks mediereklamvärld
  • Från Hollywood/Los Angeles nöjesindustri.

Det sistnämnda kan avskräcka efter Terry Semel, mannen som var Yahoos vd före Jerry Yang och som gjorde en rad strategiska misstag som lade grunden för att Google körde om Yahoo helt på nätet. Med Semel vid rodret blev Yahoo mer av ett mediebolag som ägde enorma mängder innehåll.

Frågan är som sagt vart man ska gå nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.