Tiden är inte mogen för Spotify i mobilen

Det har tisslats och tasslats om det länge, inte minst sedan Spotify gick ut och sökte programmerare som var var duktiga på att utveckla för mobila plattformar. Men nu publicerar Computer Sweden nya uppgifter om musiktjänsten Spotifys mobila planer. 

Enligt tidningen har Spotify utvecklat en spelare för Iphone som just nu testas av en inte exklusiv skara användare. En version för Symbianbaserade mobiler (Nokia, Sony Ericsson) är också på gång. Spotify själv bekräftar att man är intresserad av att skapa en mobil lösning, men säger ingenting om den hemliga Iphoneapplikationen.
”Idag fokuserar vi på att skapa en strålande produkt till datorn, men när tiden är rätt kommer att vi titta närmare på en lösning som fungerar bra på mobilen också”, säger Sophia Bendz, pr-ansvarig på Spotify till Computer Sweden.

 
Diskussionen om en mobil version av Spotify har förts länge, bland annat på Jaiku. En fråga som varit uppe på tapeten är huruvida de avtal med Stim som Spotify har täcker uppspelning i mobila enheter. Eller om Apple kommer släppa in en Spotify-applikation i sin App Store med tanke på att Spotify är en direkt konkurrent till Apples Itunes Music Store.
 
Men avtalen kommer inte vara det stora problemet.
 
Svårigheten med att spela strömmande musik i mobilen är batteritiden. Alla som surfat intensivt via 3G med en Iphone eller annan surfmobil har märkt vad som händer. Med dagens batteriteknik kommer en Spotifyspelare (eller vilken annan spelare som helst som hämtar in data i realtid över 3G-nätet) inte kunna lyssna mer än kanske någon timme innan batteriet är dött. Kanske två, i bästa fall tre, om de trimmar programvaran ordentligt. 
 
Men allt under en arbetsdags speltid är för lite. Och Spotifyfolket är smart nog att inse att de inte ska lansera en applikation som död efter ett tag. Det skulle bara skapa badwill.
 
Vi skriver 2008. Men det finns fortfarande fysiska begränsningar som är värre än de digitala. Men tids nog kommer det. Tills dess är Spotify i datorn en alldeles utmärkt, alldeles revolutionerande, och helt fantastisk, tjänst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.