Spotify snart i din Googlemobil

Om bara några veckor släpps de första Googlemobilerna i Sverige. Det är Tre som fått exklusiv rätt att sälja luren, HTC Magic, som bygger på Googles plattform Android.

Och nu är ännu mer på gång. Spotifys utvecklare med mobilgurun Gustav Söderström var på Google igår och demonstrerade en mobilversion av Spotify för Androidlurar. En video från demonstrationen ligger ute nu på Youtube, och det är sannerligen en fin liten applikation svenskarna har byggt.

Förutom ett snabbt sökgränssnitt som gör att du busenkelt hittar din favoritmusik så har Spotify byggt in en synkningsmöjlighet som gör att du kan lyssna på musik även om du för tillfället inte har någon interenetuppkoppling i mobilen. Om du sitter i tunnelbanan, åker bil, etcetera. Musiken cachas helt enkelt lokalt.

Dina spellistor i Spotify synkas också omedelbart mellan datorn och mobilen, så om du lägger till en låt till en spellista på din pc/mac, så dyker den direkt upp även i Googleluren.

Nu väntar vi bara på Iphoneapplikationen. För det kan väl inte vara så att jag – som precis skaffat mig en Iphone – sjka tvingas köpa en en Googlelure också?

Sade någon betalmodell, förresten? Ja, jag tror det här är så bra att folk faktiskt vill betala för det. Så bra är det. Och det är svenskt. (Ja, lite stolt är man allt).

Kolla in demon nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *