Idag blev VA.se lite bättre

Vi vill ju gärna att ni läsare debatterar och diskuterar det vi skriver här på VA.se. Nu har det blivit lite enklare, för nu kan du med ett enda musklick dela med dig av våra artiklar och blogginlägg på andra sociala sajter, som Facebook, Twitter, Google och Delicious. Det är bara att klicka på knappen ”DELA” i högerspalten vid varje artikel och välja vart du vill skicka artikeln.

Är du inloggad på Facebook eller Twitter så kommer du till en sida där du kan skriva en liten kommentar eller på annat sätt redigera texten, innan du skickar den vidare. Är du inte inloggad, kommer du till en inloggningssida. Det hela sköts av delningstjänstenAdd This, som har hela 225 olika sociala sajter i sitt bibliotek, så jag kan nästan garantera att den community där just du är medlem finns med.

Själv använder jag flera olika sajter för att dela med mig och spara intressanta artiklar. Några av mina favoriter är:

  • Delicious, en webbbaserad bokmärkessamling. Här sparar jag alla artiklar som jag behöver i mitt jobb. Man kan välja om man ska spara artiklarna så att andra ser dem, eller om man vill hålla dem hemliga för sig själv. Det går också att tagga och lägga till kommentarer.
  • Twitter, använder jag dagligen för att diskutera mitt arbete.
  • Facebook är mer för det som är mina personliga intressen. Här delar jag med mig av saker med de som jag känner privat.
  • Instapaper är ett verktyg för att spara artiklar man vill läsa senare. Den stora fördelen är att Instapaper finns som en Iphone-app, som synkas automatiskt med det du sparat från datorn, så att du kan läsa artiklarna i lugn och ro på tunnelbanan hem, eller hemma i soffan på kvällen.
  • Posterous är ett superenkelt bloggverktyg, eller om man ska kalla det samlingsverktyg för bilder, texter, etc. Här kan du lägga upp lite vad som helst som du vill att andra ska kunna se.Det går till och med att mejla in en text så blir det ett blogginlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.