13 Comments

 1. Det finns flera sätt att läsa den här artikeln. En är att Ann Charlott Alstadt är upprörd över hur talanglöst många modebloggare behandlar ämnet. De slänger ur sig slavriga ”dagens outfit” och andra inlägg med knapp verkshöjd… hon efterlyser en Oscar Wilde…

  Hon skriver:
  ”Nuförtiden har mode uppgraderats till konst, vetenskap och kultur, men trots det är mainstreammediernas modebevakning en återgång till runstenssvenskan.
  Inte i meningen Wildes aforismer, utan bristfälligt korthugget: ”Åh så fint! Vill ha! Gucci designade denna klänning!”.”

  Hon rackar därmed inte ner på ämnet i sig: mode, utan hur erbarmligt dålig rapporteringen är. Och jag håller med. Många modebloggar suger. Sen finns det faktiskt fräna undantag.

 2. Anders, Altstadts problem är att hon tror att modebloggarna skriver om mode för henne. Men det gör de ju inte. De skriver för varandra.

  Dessutom tvivlar jag starkt på att hon har läst bloggarna hon skriver om. Löwengrip har ju faktiskt tagit upp både utseendefixering och personlig sorg i sin blogg genom åren, bara för att nämna två exempel. Mycket yta, och nöje, ja, men också stunder av djup och allvar.

 3. tillägg… gick precis in på Blondinbellas blogg och tyckte den höll verkshöjd. Kanske inte Oscar Wilde, men helt okej ;-)

 4. ah, se där… postade nästan samtidigt som dig. Du har rätt, jag läste nog debattartikeln en smula snett.
  vi kanske borde gå och lägga oss?

 5. Du rockar Micke. Jag håller med så gått jag kan även om jag inte riktigt fattat grejjen med modebloggar, men det kan beror på att jag ser mer till innehåll än kommunikationen i sig.

 6. […] Mycket har sagts i frågan om unga kvinnors modebloggande den senaste tiden. En hel del poänger har gjorts, både bra och dåliga. Själv rekommenderar jag Sofia Zettermarks analys i C-uppsatsen “En sockersöt reklamhora uppväxt bland dokusåpor – En studie av hur könade normer och diskurser kring unga tjejersbloggande skapas och hur tjejerna förhandlar kring dem“. Men istället för att föra en strukturerad debatt ska jag ta upp några punkter som halvt bemöter eller pådriver det som redan sagts i de olika texterna. […]

 7. […] Mycket har sagts i frågan om unga kvinnors modebloggande den senaste tiden. En hel del poänger har gjorts, både bra och dåliga. Själv rekommenderar jag Sofia Zettermarks analys i C-uppsatsen “En sockersöt reklamhora uppväxt bland dokusåpor – En studie av hur könade normer och diskurser kring unga tjejersbloggande skapas och hur tjejerna förhandlar kring dem“. Men istället för att föra en strukturerad debatt ska jag ta upp några punkter som halvt bemöter eller pådriver det som redan sagts i de olika texterna. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.